Mit együnk, hogy jól együnk? Mire figyeljünk, hogy jól legyünk?
– Mutassunk példát az ifjabb nemzedéknek.
– Érjük el és tartsuk meg ideális testsúlyunkat.
– Mozogjunk minél többet, napi 30-40 percet.
– Próbáljunk ki új nyersanyagokat, ételeket, együnk még változatosabban, mint eddig.
– Naponta legalább 6-8 pohár folyadékot fogyasszunk el.
– Kenyér és pésüteményekből gyakrabban válasszuk a teljes kiőrlésűeket, mint a finomított lisztből kékszült, édes ízűeket.
– Naponta 3x 5x együnk zöldséget, gyümölcsöt: ivólének, salátának, leveseknek, köretként.
– Naponta fél liter sovány tejet vagy annak megfelelő sovány tejterméket fogyasszunk.
– Az állati fehérjék közül válasszuk elsősorban a baromfit és a halat.
– Ételeinket kevés zsiradékkal: párolással, cserépedényben, fóliában, aromás párolással, gőzben főzéssel készítsük.
– Használjunk minél kevesebb sót és a cukrot.
[pdf-ppt-viewer href=”https://obudaegeszseg.hu/wp-content/uploads/2010/06/táplálkozás-plakát.pdf” width=”650″ height=”920″]
Amennyiben a kívánt tartalom nem jelenik meg innen letöltheti azt.