Hogyan tegyünk a mozgásért?

1. A legtöbben a legegyszerűbb dolgot akarjuk: leakarunk fogyni. Ez csak a mozgás megszeretésén keresztül érhetjük el tartósan. A mozgásnak, sportolásnak örömnek kell lenni és nem büntetésnek!

2. Fizikai terhelést, a kialvatlan szervezet nem szereti. Kapcsoljuk ki hamarabb a TV-t- legalább- mozgás előtti nap!

3. Tervezzük meg sportidőrendünket – legalább- egy hétre előre, mikor megyünk el sportolni, és ragaszkodjunk hozzá, ne tologassuk!

4. Válasszunk olyan mozgásformát, sportot, ami lakhelyünknek, életformánknak, életkorunknak, fizikai állapotunknak, lehetőségeinknek, leginkább megfelel! (Séta, gyaloglás, futás, fittnesz terem, labdajátékok)

5. Ne akarjunk hirtelen eredményeket, – ha már hagytuk a szervezetünket sok évig, évtizedekig rossz irányba „fejlődni”-! Türelemmel hagyjunk a testünknek vissza útra is legalább annak a negyedét, amit elvesztegettünk, vagy legalább két évet, vagy az alkalmazkodásra.

6. Vegyük észre az apró sikereket, és merjünk örülni neki!

7. Ne feledjük ez nem lehet kampány, ez egy életre kell, hogy szóljon! /Gyomlálni is rendszeresen kell a kertben, nem csak két hónapig!/

8. Gyökeresen ne váltson minden területen életmódot- mindig egy új dolog beépítésére koncentráljon hetente, de tudnia kell, mi használ a „célnak”, és mi nem!

9. Ne használja a liftet! Menjen gyalog- legalább egy megállót!

10. Vegyen lépés-számlálót, és pulzusmérő órát! Egyedüli tárgyilagos edzőtársa lesz, bár nem hízeleg, de nem is hazudik.

11. Fokozatosan emelje a terhelést! Ha ma tízszer annyit edz, mint tegnap, mit emel fél év múlva?

12. Vezessen étkezési és edzés naplót! Tanulságos.

Hozzászólás itt nem engedélyezett.