Nonprofit kerékpárkölcsönző Óbudán

Megnyitjuk Budapest első non-profit kerékpár kölcsönzőjét a III. kerületben – amely széles közönség számára elérhető. A kezdeményezést elsősorban azért indítottuk el, hogy minél több III. kerületi lakos a munkába járáshoz a kerékpárt válassza, mint közlekedési eszközt.
A kezdeményezéstől azt várjuk, hogy csökkenni fog a túlzsúfolt utak terheltsége, javul a levegő minősége, így a kerületi lakosok egy tisztább és egészségesebb környezetben élhetnek.
Kerékpárkölcsönzőnk elhelyezkedése a legalkalmasabb fő célunk megvalósításához, miszerint a III. kerületi lakosok autójukat a kölcsönzőnk melletti P+R parkolóban letehetik, és kerékpárra ülve juthatnak el munkahelyükre a Főváros bármelyik más kerületébe. Nyitva tartásunk e cél megvalósításához igazítottuk. Kölcsönzőnk reggel 7-től este 7-ig várja az érdeklődőket.
A kedvezményes kölcsönzési lehetőséggel – nemcsak az autósok, de bármely kerületi lakos élhet, aki a Békásmegyeri HÉV-ről, vagy az 1-es villamosról, illetve a Szentlélek téri végállomásra beérkező buszokról leszállva, nem egy újabb tömegközlekedési eszközt, hanem minket választ.
Még nagyobb felhasználási szabadságot nyújtunk azáltal , hogy a napi 200 forintért bérelt kerékpárokat ügyfeleink hétköznapokon 3 napon keresztül maguknál tarthatják, így a kerékpárt ez idő alatt – otthonuk és munkahelyük között, illetve munkaidő után – szabadon használhatják. Ez a szolgáltatás alternatívát nyújt mindazok számára, akik eddig nem próbálták, vagy nem volt lehetőségük a kerékpárt, mint közlekedési eszközt használni.
Szeretnénk építeni és segíteni a már meglévő „kerékpár-társadalmat”, szeretnénk a kerékpározás már meglévő kultúráját bővíteni és építeni azáltal, hogy számos felmerülő problémát figyelembe vettünk és átgondoltunk, úgy mint:
– Otthoni kerékpár-tárolási problémák a kisebb lakásokban (esetleg több kerékpár egyszerre)
– A kerékpár vásárlás jelentős anyagi terhe
– A rendszeres karbantartás költségei
A Berguson Kft. támogatást kért és nyert az egyedülálló non-profit kerékpár kölcsönző megvalósítására és beindítására, melyet a III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatától kaptak meg.
A Berguson kerékpár szaküzlet 15 éve működik Óbudán, mint családi vállalkozás. Alapító tagjai mind tősgyökeres Óbudaiak, akik szeretik Óbudát.
A család elkötelezettje az egészséges életmódnak, segítik az arra törekvőket, valamint szeretnének segíteni a még nem kerékpár-használók életében a kerékpár, mint közlekedési eszköz megkedveltetésében. Kitűzött céljuk között szerepel a kerékpáros-kultúra fejlesztése.
A III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatja e kitűnő és értékes kezdeményezést, emelve ezzel Óbuda értékeit és támogatva az ott élő embereket.

Hozzászólás itt nem engedélyezett.