Projektgazda

Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft.
1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.
Telefon: 1/388-6924, Mobil: 20/773-7506
E-mail: titkarsag@obudairendelok.hu

Az intézet szlogene: „Óbudaiak egészségéért közösen!”

„Jobbak vagyunk, mint egy magánrendelő!”

A szakrendelő 6 éve a kerület Önkormányzatának felügyelet alatt működik!
Ez alatt igen sok fejlesztés történt az orvosi gép-műszer parkban, pl. ultrahang készülékek kerültek az intézetbe, és megújult az épület is belülről!
Több mint 125 ezer polgár, Óbuda-Békásmegyer teljes lakossága tartozik a rendelőhöz, de az agglomerációból, a Pilisi falvakból is szívesen keresik fel betegek.

Évente közel 500 ezer orvos – beteg találkozó történik az intézetben!

Gyakorlatilag minden szakmai ellátás biztosított. A bőrgyógyászattól, a gyermek fogászatig, a reumatológiától a szemészetig!

Néhány speciális ellátás is jelen van, mint a horkolás ambulancia, allergiás betegek rendelése, cukorbetegek gondozása, infúziós kezelés, a gyomor-bélbetegek, emésztési problémák rendelése, krónikus bőrbetegek gondozása.
A hagyományos értelemben vett szakrendelések kiegészítéseként mágneses kezelés és gyógytorna, gyógymasszázs bővíti a szolgáltatási kört.
Az intézetben kornak és nemnek megfelelően állították össze „menedzserszűrés” szolgáltatásaikat. Ezek mellett az érrendszer állapotát tükröző arteriografiai vizsgálat, testtömeg összetétel meghatározás vehető igénybe térítés ellenében.

2 éve ún. „egynapos műtéteket” is végeznek, már 2000 műtét volt, döntően ortopediai, szemészeti, sebészeti területeken.

A szakrendelő különös figyelmet fordít a betegek ellátása körülményeinek javítására, a kifejezetten „ügyfélközpontú” megoldások alkalmazására.
Ezért külön ügyfélszolgálati és PR munkatársai vannak, előjegyzési rendszert működtet. A folyósokon elhelyezett nagy televízió képernyőkön saját ismeretterjesztő anyagokat sugároz, a szakrendelő működésével kapcsolatos felvilágosítást nyújt, színes híreket, bölcsességeket közvetít! A rendelőben a kerület művészeti kis-iskolásainak rajzkiállítása folyamatosan látható.

Rendszeresen végez betegelégedettségi vizsgálatokat, – amely folyamatosan javuló eredményeket tükröz, – sőt ez évben a kerület háziorvosai körében is felmérést végzett.
Kapcsolatot ápol a háziorvosokon kívül a védőnői szolgálattal, a civil szervezetekkel, egyházakkal, sport-egyesületekkel, iskolákkal, kulturális intézményekkel.
A rendelőben integrált minőségfejlesztési rendszer működik, és számos a gazdasági és versenyszférában alkalmazott menedzsment megoldásokat alkalmaznak.

A rendelő a szokásos betegellátáson kívül elkötelezett a kerület lakosai egészség megőrzésében, és betegségek megelőzésében, ezért számos különleges programot szervez.

Részben az Óbudai Egészségolimpia rendezvénysorozata részeként ún, „egészséges rendeléseket” működtet, ahol táplálkozásai tanácsadó-dietetikus, személyi tréner, orvos, vagy gyermekorvos ad – ingyen – egyénileg tanácsot, programot a fogyni vágyóknak, vagy a sportolást elkezdeni szándékozóknak, vagy bármely egyéni étkezési- étrenddel, testmozgással kapcsolatban.

A harmadik évadját kezdte meg a rendelő szervezésében ez év októberében a San Marco Szabadegyetem, amelyik a „Mindentudás Egyeteme” mintájára az érdeklődő civil polgároknak szervez havonta ismeretterjesztő előadásokat. Ezeken 2-300 fő vesz részt, és akadémikusok, professzorok tartanak előadást a szívsebészettől, a szervátültetés erkölcsi-jogi-orvosi problémán keresztül, a magyar lakosság egészségi állapotáról, a depresszióról, stresszről, vagy éppen legutóbb, e hét hétfőjén az influenzáról! A programokat felveszik és az interneten is megtekinthetők!

2009. október

Hozzászólás itt nem engedélyezett.