Felnőttek – táplálkozás

Melyik ételek, élelmi anyagok gazdagok fehérjében?




Egy egészséges felnőtt testének hány %-a víz?




Melyik nyersanyagok tartalmaznak jól felszívódó vasat?




Mi a különbség az élőflóra és a probiotikus között?




Hogyan számoljuk ki az ideális testsúlyt?




Miért van kevesebb energia a vajkrémben és margarinkrémben, mint a „kocka” margarinban és a vajban?




Minek van magasabb energiatartalma az 1 dl olajnak, a 10 dkg sertészsírnak, vagy 10 dkg vajnak?




Milyen hatása van, ha egy elhízott egyén 10 %-ot le tud fogyni?




Mik azok a növényi szterinek?




A fehérjehiányos táplálkozásnak milyen következményei lehetnek?




Egy kcal hány KJ?




Lehet-e túladagolni a vitaminokat?




Mi a glikémiás index = GI index?




Mik a következményei hosszú távon a túlsúlynak, elhízásnak?




Mik a következményei a rossz tápláltsági állapotnak/alultápláltságnak?




Mik a szénhidrátok?




Mik a szabadgyökök?




Miért fontos az omega 3 zsírsav?




Melyik a normál BMI tartomány?




Melyik állítás igaz?




21. Milyen ételekkel biztosítható elegendő fehérje idős korban?




Miért fontos a tej és tejtermékfogyasztás idős korban?






Hozzászólás itt nem engedélyezett.