Sikeres leszokás a cigarettáról

15 éves koromtól egészen 33 éves koromig dohányoztam, az elmúlt 8 évben napi 30-40 szál cigarettát szívtam már, tehát igen erős dohányos voltam, mára egy év telt el a leszokásom óta, és nagyon jól érzem magam.
Gyakorlatilag nagyon szerettem cigarettázni, de a sok pénz és az egészségem érdekében elhatároztam, hogy leszokok.
Egy barátommal karöltve elmentük egy elektro terápiás kezelésre (sajnos nem tudom a pontos nevét a kezelésnek). 18 óráig voltam képes megállni, hogy nem gyújtok rá. Nagyon elkeseredett voltam, hogy nem sikerült leszoknom és úgy éreztem, hogy örökre a cigi rabja maradok, nagyon nagy kudarc volt ez az életemben. Ez 32 éves koromban történt. Majd rá egy évre egy barátom ajánlott nekem egy könyvet.
Rövid úton leszokni a dohányzásról, nagyon kételkedtem benne mivel nem hiszek az ilyen dolgokban, mondtam -ja majd egy könyv szoktat le mi? 🙂 ,de egy napon úgy gondoltam mit veszthetek, hát belefogtam az olvasásba és megpróbáltam nagyon nyitottan tenni ezt, minden előítélet nélkül.
Gyakorlatilag a könyv egy pozitív gondolkodás nyújt, és  ad egy komoly elhatározást a leszokni vágyókak. A pozitív gondolgodás alatt azt értem, hogy a leszokás első részében első napokban, nem a cigarettára gondoltam és sóvárogtam, hogy bárcsak rágyújthatnék (ami mint tudjuk igen komoly akaraterőt igényel, hogy ne gyújtson rá az ember) hanem úgy éreztem, hogy egy erősebb nikotin hiány ingert ismét sikeresen legyőztem, és ez még erősebbé tett mert tudtam, hogy egyre könnyeben veszem majd ezeket az akadályokat.
Nagyon féltem az elhízástól, egész életemben sportoltam emiatt sose volt gondom a túlsúllyal, mikor leszoktam, pár kilót (3-4) ugyan híztam, de pár hónap elteltével szépen realizálódott a súlyom és visszált a normálra, gondolom a szervezetem nagy változáson ment át.

Hozzászólás itt nem engedélyezett.