Két „megjavult felnőtt” levele

Kedves Doktornő!

Én, aki most mesélek, 63 éves ffi vagyok. Emlékeim szerint ’59-60-ban kezdtem el cigizni! Természetesen a nagyok miatt ill. a kiváncsiság vitt rá és sajnos NYERT!

Először dugiban napi 1-2 szállal a „Sellő”-vel próbálkoztunk, majd jött a „Sport”.Ezek a mai cigiknek hosszban a fele volt, de füstszűrő nélküliek. Majd jött a „Terv” cigi és egy-két év múlva jött a „Fecske”, az már füstszűrős volt és nem is túl drága, így a zsebpénzből heti egy csomagra is futotta, így hát pöfékeltünk. A jó oldala az volt a dolognak, hogy d.u. többször is fogat mostunk, hogy mire a Szülők hazajönnek, ne érezzék rajtunk! A középiskolában már ugye NAGYOK voltunk, ott már kínáltuk is egymást. Heti egy-másfél csomag fogyott. Mozi, tánciskola, RANDI, házibuli – a fiúknak cigizni illett! Majd jött a „Symphonia”, már dolgoztunk, heti 2-3 csomag fogyott, mikor spóroltunk, 1-1 cs. külföldi cigire is futotta. Aztán katonaság : 2 nap 1 csomag (Fecske) – ez olcsó volt és rövid, mert nem sok idő jutott cigizésre! A ’70-es évektől csak füstszűrős cigit szívtam! Kb a ’80-as évektől munka, stressz, stb, napi egy csomag lett! Ritkán márkás külföldi cigi volt a jutalom (vendégség, ünneplés, utazás). Itt árulom el, hogy a Feleségem is cigizett, mint én, a ’90-es években kettőnknek NAPI 3 CS. cigi is elfogyott! Persze nem úgy szívtuk, mint….. hogy a körmünkre égett, de ¾-ig biztosan. ANYÁM ÁLLANDÓ KÉRDÉSE volt: Mikor hagyjátok abba????

És 5 éve ABBAHAGYTUK!!!

Beszéltünk róla otthon sokat: káros, büdös, drága! Büdös a szánk, hajunk, ruhánk, lakásunk! 2004 egyik vasárnapján megbeszéltük, kérünk időpontot a „Mágneses rezonanciás” leszoktatáshoz. Kaptunk is, kedd ¾ 6-ra. Ott a rendelő előtt még fél 6-kor elszívtunk egy utolsót teljesen, majd egyet félig, mert a felet fel kellett vinni (persze eloltva) . A műsor kb mesével együtt 15-20 perc volt! A CSODA, hogy azóta se gyújtottunk RÁ!

Az akkor megmaradt (dobozban maradt) kb 10 szál cigit azóta is itthon tartjuk! Sok ismerőst, kollegát is elküldtünk, de sajnos, 1 kivétellel mind visszaszokott!

Észrevétel:
– Azóta csak NEC kávét iszunk
– Festés, tapétázás , új ruhák—jó az illat otthon
– Az orrunk sokkal érzékenyebb lett.
– NEM hiányzik—de néha kellemes más füstje.

Jól döntöttünk, még nem volt késő.

Üdvözlettel: 2 megjavult felnőtt

Hozzászólás itt nem engedélyezett.